Dag 4 : Denver - Cortez
16 september 2025 - Cortez, Colorado, Verenigde Staten
Dag 4 : Denver - Cortez
Om 22:00u vielen de ogen toch echt dicht. Om 2:15u even wakker en om 4:30u is het klaar met slapen. Voor een eerste nacht vind ik het prima. Ik word wel wakker met wat hoofdpijn. Gelukkig hebben we gisteren 2 potten pillen gehaald. We bellen even met thuis en herschikken de koffers, er is een bende dat gewoon in de auto kan. Dan gaan we ontbijten.
Het is het standaard hotel ontbijtje. Toast met pindakaas, bagel met roomkaas en een paar wafeltjes. Rob waagt zich aan het ei, hamburgertje en wat aardappelen. Kopje thee en koffie en we kunnen er even tegen.
We verzorgen ons en checken uit. Het is even passen en meten in de auto met twee grote koffers, een flinke tray water, fris en andere dingen maar het past. We hebben achterin ook nog plek om van alles neer te zetten.
We rijden om 7:10u de parkeerplaats af en stellen de TomTom in op Garden of the Gods dichtbij Colorado springs. Deze stond ook op de oorspronkelijke planning. We rijden gezellig de maandag ochtend spits in op de snelweg. Door de drukte doen we er bijna 2 uur over om er te komen.
We rijden rond 9:00u het park in en starten na het welkomsbord bij balanced rock. De blauwe lucht en de rode rotsen zorgen voor mooie plaatjes. In het park ligt een loop road die je kunt volgen en overal zijn pull outs en parkeerplaatsen.
Bij de Perkins Central Garden trail zetten we de auto neer en wandelen we het pad af. Ook dit is een rondje. Ze waarschuwen voor ratelslangen maar wij hebben gemerkt dat als er zo’n bordje staat wij ze nooit zien.
De garden trail is prachtig. De rotsformaties zijn echt heel indrukwekkend en we zien ons eerste wildlife van de vakantie. Drie schattige white tail deer. Het rondje is 2 kilometer lang. We lopen op ons gemak terug naar de auto en rijden tegen kwart voor elf het park weer uit.
De TomTom gaat op Great Sand Dunes National park. Het zal 2 uur en 45 minuten rijden zijn. Naar Cortez waar we vanavond slapen is het vanaf garden of the gods nog 6,5 uur. Dus we hebben nog wat uurtjes auto te gaan. Het is niet anders. Mijn peperkoek had er wel zin in vandaag.
De omgeving is wel mooi om door te rijden. Prairie, bergen, grasland we zien het allemaal. Op de prairie zien we regelmatig pronghorns (herten soort) staan. Wildlife nummer 2 van vandaag. Helaas te ver weg voor de foto.
Tegen half 2 komen we aan bij ons eerste nationale park van de vakantie. Deze stond niet origineel op de planning maar nu komen we er langs dus kunnen we ook meteen maar even stoppen. We laten de nationale parken pas zien aan het poortje en krijgen een kaartje van het park mee. We rijden door naar de parkeerplaats en lopen de duinen in.
Deze zijn oneindig lijkt het wel. Sommige duinen zijn wel 230 meter hoog en behoren tot de hoogste van Noord-Amerika. Er zijn veel mensen aan het sandboarden. Wij lopen een flink end de duinen in maar mede door tijdsgebrek gaan we ook weer niet te ver. We moeten nog een flink stuk rijden straks.
Bij de auto halen we een halve kilo zand uit de schoenen. Op mijn deur zit een groot insect die graag mee wilt rijden. Na een plaspauze bij het visitor center stappen we de auto weer in. Nog 218 mijl te gaan vandaag.
Het eerste stuk is behoorlijk saai met veel platteland, boerderijen en koeien. We zien wel nog een paar prairie dogs maar die krijg ik niet op de foto vanuit een rijdende auto. Maar goed voor ons wildlife nummer 3.
Na 1,5 uur rijden we Rio grande en later San Juan forest in. Hoge bergen en een bosrijke omgeving is mooier om door te rijden. De bomen krijgen al herfst kleuren, het ziet er prachtig uit. Er is wel bizar veel roadwork onderweg. Na twee uurtjes maken we een korte stop bij een overlook. Even de pootjes strekken.
Nog twee uurtjes te gaan. Tegen half zeven komen we aan bij de Quality inn in Cortez. Ik ben zo gaar als een koekje. We hebben zo’n 470 mijl gereden vandaag. Dat is ruim 750 kilometer. Pffff. Morgen weer gewoon alles op schema.
We worden ingecheckt door een heel lief oud vrouwtje. We krijgen kamer 205 en die ziet er eigenlijk prima uit. Als we net binnen zijn worden we gebeld door de receptie, of we goed gesetteld zijn en de kamer naar wens is. Goh dit heb ik nog nooit meegemaakt.
We hebben eigenlijk wel honger en kijken op Google waar we iets kunnen gaan eten. Het wordt de Farm bistro. Rob neemt een yak burger en ik de gegrilde chicken sandwich. Beide nemen we frietjes erbij. Het eten laat even op zich wachten maar smaakt heerlijk.
Na het eten gooien we de tank weer vol en wassen we alle beestjes van de vooruit af. We tanken 12 gallon (=45 liter) voor 3,29 dollar (=€2,55) per gallon. Volle tank voor € 31,=.
Het is mooi geweest voor vandaag. Het is een hele lange dag geweest met veel auto rijden. Wel hebben we mooie dingen gezien tussendoor.
Morgen gelukkig iets minder kilometers. We moeten wel op tijd op want we moeten op 8:45u klaar voor de rotswoning tour in Mesa Verde NP en dat is vanaf hier nog een uur rijden. Maar dat is voor morgen. Zo lekker douchen en bedje in.

Leuk om over al die bekende plekken te lezen en de foto's te zien!