Dag 10 : Portland - Boston - Amsterdam - Spaubeek
7 juni 2025 - Spaubeek, Nederland
Dag 10 : Portland - Boston - Amsterdam - Spaubeek
De reisdag is aangebroken. Eigenlijk is het maar een stomme dag. Omdat je altijd in de avond vanuit Amerika terug vliegt naar Nederland duurt zo’n dag altijd lang. Uitslapen was er weer niet bij voor mij. Kwart over vijf was ik klaar met slapen. Rob houdt het langer vol tot kwart voor acht.
We gaan uitgebreid ontbijten. De keuze hier is echt wel reuze maar we gaan toch meestal voor de standaard bagel met Cream cheese, boterham met ei en spek en wat pannenkoeken. Hier hadden ze ook nog lekkere French toast sticks. De pannenkoeken machine had trouwens kuren. Ik kreeg ipv twee grote een mini mini, mini en middel pannenkoek.
Na het ontbijt douchen we nog uitgebreid en pakken de koffers in. Tijd om te gaan. Buiten is het bewolkt maar vreselijk benauwd.
Om de tijd te doden gaan we naar Kittery outlets waar Rob nog twee t-shirts scoort bij Levi’s en een vest bij Tommy. Ik scoor nog een polo in de sale bij de Tommy. Bij Nike hadden ze trouwens deze geweldige fluffy slippers. Op de parkeerplaats gooien we de laatste inkopen de koffer in en gaan richting vliegveld. Het is dan nog een uurtje rijden.
Het laatste welkomsbord van de vakantie wordt op de foto gezet. Ik ga thuis eens kijken welke ik nog mis.
Vlak voor het vliegveld tanken we de auto vol en gooien we bijna 11 gallon in. We moeten hem vol inleveren.
Rond tweeën komen we aan bij de car rental return. We hebben deze vakantie toch 1465 mijl / 2344 kilometer gereden. Dat is best behoorlijk voor 10 dagen. We nemen de shuttle bus naar terminal E.
Omdat we alleen met handbagage reizen hebben we tijd zat. We gaan door de douane en security. Als ik gecheckt ben bij het poortje zie ik m’n koffertje aan de andere kant staan en moet ik hem open maken. Ze zien een poeder op de scan. Blijkt het de ranch kruiden pot te zijn. Gelukkig mag de pot mee.
We eten nog een bagel op het vliegveld. De keuze aan restaurants was niet groot. Normaal is er altijd wel iets van fast food maar helaas. Ik heb nog van alles in de rugzak zitten voor onderweg aangezien ik dat vliegtuig eten vaak niet lekker vind. Morgen weer een lekkere boterham met hagelslag.
Het boarden begint op tijd. De vlucht zit vol dus helaas geen rijtje van vier voor ons twee. Het is even een kleine stoelendans maar dan zit Rob toch naast me.
We gaan met een half uur vertraging om kwart over vijf de lucht in. De vluchttijd is maar 6 uur 9 minuten. Het avond eten is kip of pasta met een lemon blondie koekje als toetje. We gaan voor de kip. Ik eet alleen de crackers en een hapje toetje. Rob kijkt nog een film. Ik vermaak me met reels van Instagram. Fijne aan delta is dat je complete wifi hebt en gewoon kunt surfen.
Om iets voor half zes in de ochtend raken de wielen Nederlandse bodem. Na een korte taxi rit komen we bij de gate. En zo lopen we al vroeg over Schiphol. Ze hebben ons vrij achteraan aan de gate afgezet want het is een aardige tippel naar de paspoortcontrole.
We hebben gelukkig tijd zat want de eerste trein naar het zuiden gaat pas om 6:59 uur. We scoren nog een ham kaas croissant en een sandwich bij de appie en gaan het perron op. De trein is mooi op tijd.
In Utrecht stappen we over op de trein naar Sittard. We zijn moe. We hebben geen minuut geslapen in het vliegtuig en een complete nacht gemist.
Als we in Sittard aankomen horen we dat de trein niet verder gaat naar Maastricht. Op zich voor ons niet erg maar normaal stopt deze trein op perron 3 en stap je het perron over naar 2 voor de stoptrein naar Heerlen. Helaas komt de trein nu aan op perron 1 en staat hij super ver van de trappen af. We stappen aardig door maar als we de trap opkomen bij perron 2 zien we net de stoptrein vertrekken. Grrrr.
We bellen pap en mam of ze ons toch even in Sittard willen oppikken anders duurt het nog 40 minuten eer we thuis zijn. En zo zijn we weer lekker thuis, de katjes geknuffeld, de koffers zijn weer opgeruimd en de was draait alweer.
We kunnen New England nu echt afstrepen op ons USA magneten kaart.
Voor nu bedankt voor het volgen en tot 13 september. Dan staat de grote Amerika reis van dit jaar op de planning. Tot snel !!
Ria. Pecht. Imanse:7 juni 2025IK vindt het heel leuk om alles te lezen van jullie. Ik kijk er naar uit in September . Wij gaan in September ook naar Amerika maar weten nog niet waar we heel gaan .