Dag 22 : Estes park - Denver
4 oktober 2025 - Denver, Colorado, Verenigde Staten
Dag 22 : Estes park - Denver
Ohhh de laatste volle dag vandaag. Morgen vliegen we om 19:55 uur terug naar Dublin om vanuit daar het vliegtuig naar Amsterdam te pakken zondag middag. En hopelijk zijn we zondagavond weer lekker thuis. Maar goed dat is pas morgen. Vandaag gaan we nog even genieten. We hebben beide goed geslapen al word ik wakker met wat hoofdpijn. Ik pak een tabletje en duik terug het bed in om wat te scrollen.
Na het dagelijkse belletje met thuis gaan we ontbijten. Het is ontbijt with a view. Het zou me nooit gaan vervelen zo’n uitzicht. We pakken alles weer in en rijden de 7 op richting de peak to peak highway. De wegen zijn beide prachtig.
En we zijn weer in Nederland. Voor eventjes dan. Nederland is een klein plaatsje midden in de Rockies.
We parkeren de auto en gaan bij het visitor center even naar het toilet. Ik trek de deur open en dan zit er een mevrouw op het toilet die de deur niet op slot heeft gedaan. Ik schik me kapot en zij nog harder. Oooops sorry. Ze had het niet goed begrepen. Binnen zit een knop die je in moet duwen om te deur te laten sluiten. Wil je eruit moet je voor een sensor zwaaien en dan gaat de deur weer open. Zij had alleen gezwaaid haha.
We lopen een rondje door het stadje langs het stadhuis, brandweer en de politie van Nederland.
Dan stappen we de auto weer in en gaan via Boulder canyon naar Boulder. 10 jaar geleden waren de Boulder falls ook dicht en nu nog steeds. Toen zijn we over het hek geklommen maar dat laten we nu maar. Er liepen nog meer mensen rond.
Rob wil graag naar de Cabela’s. Zo’n mega grote outdoor winkel waar ze echt alles hebben op gebied van jagen, vissen, kamperen en noem maar op. Het blijft geweldig om er rond te kijken.
We slagen wel bij de Denver premium outlet die naast de Cabela’s ligt. Nou ja Rob dan voor twee paar nieuwe schoenen van Columbia. Eigenlijk was het 2e paar voor 50% maar de mevrouw achter de kassa vergeet het tweede paar gewoon aan te slaan. Dus Rob heeft 1 paar schoenen voor niks.
Op de food court nemen we beide een corndog. Rob een classic met een worstje erin. Ik pak een met aardappelen buitenom en kaas vulling. Het smaakt prima al is die van mij wel erg machtig.
We rijden de snelweg op het drukke verkeer van Denver in. Het is ook goed warm vandaag. Pfff. De thermometer in de auto zegt 91 graden Fahrenheit, dat is gewoon 32 graden Celsius.
Als we bij Red Rocks aankomen hebben we geluk. Het is nog een kwartiertje open voor het normale publiek. Oeh opschieten dus. Er is vanavond een concert van de band Madeon waar ik nog nooit van gehoord heb. Het is voor ons echt een bliksem bezoek aan het amfitheater en het museum. Maar voor Rob weer even leuk. U2 heeft hier ooit in 1983 een concert gehad.
We gaan naar ons laatste hotel van deze vakantie. Vanavond slapen we in een holiday inn in Denver tech center. We krijgen kamer 426. Lekker op de hoogste verdieping. Het is geen grote kamer maar prima voor de laatste nacht. Het is er in ieder geval rustig.
We gaan naar PF Changs om te eten. Weer eens iets nieuws. De keuze is reuze en alles ziet er lekker uit. Rob gaat uiteindelijk voor de Mongolian trio en ik voor de Teriyaki trio. Van te voren hebben we het met de ober over de grootte van de porties. We krijgen ons eten en het is echt een mega bord vol. Ik krijg net de helft op. Rob eet z’n bord wel leeg, chapeau. Als we de rekening krijgen schrik ik van de prijs en vraag de ober of het wel klopt. Blijkt dat hij ons grote porties heeft gegeven terwijl wij in de veronderstelling waren dat we voor normaal hadden gevraagd. Hij zei dat we er niet om gevraagd hadden. Nou ja we betalen de rekening met iets minder fooi en rollen naar buiten.
We mesten de auto alvast uit. Je verzameld toch altijd wel van alles, hier een jas, daar nog een paar schoenen, m’n verrekijker lag nog achterin, een bril enz enz. Morgen moeten de koffers ingepakt worden dus wel handig als we dan alles hebben.
Morgen gaan we lekker uitslapen, de kwalificatie formule 1 kijken, voetbal kijken, lekker laat ontbijten, zo laat mogelijk uitchecken, we moeten nog wat boodschappen doen, nog 1 outlet bezoeken en ons de rest van de dag tot half vijf ons zien te vermaken. Het blijft een lange dag zo’n reisdag maar komt goed.
Net al ingecheckt voor de vlucht terug. Hopelijk blijft het vliegtuig zo leeg als op het plaatje net. Dan hebben we plaats.
Geen paniek zondagochtend, morgen is de reisdag en zal het laatste verslag geplaatst worden als we weer thuis zijn. Dit is pas zondag avond nadat we de katjes geknuffeld hebben.

Fijn dat het tweede paar schoenen niet afgerekend werd.
PF Chang's, lekker! We zijn er al jaren niet meer geweest, wist niet eens (meer) dat je tussen verschilde porties kon kiezen, een beetje on-American om dan niet iets van de prijs af te doen...........jammer maar dan pas je dat aan met de fooi, goed gedaan ;)
Fijne laatste dag en goede vlucht naar Nederland.
Het was heerlijk om jullie te volgen en zeker leuk om jullie toevallig tegen te komen.
Groet uit het prachtige (NOT) Nebraska, ha ha ha
Erik en Reny
Was leuk om jullie te volgen vanaf de achterbank. Wij zijn nu net 2 dagen in San Diego, dus onze roadtrip begint nu.
Safe travels morgen!
Veel plezier met jullie reis. Volgens mij ben ik jullie op Polarsteps aan het volgen. Reizen we nog even mee bij jullie op de achterbank.
Leuk dat je ons volgt ook!