Dag 19 : San Antonio

12 oktober 2024 - San Antonio, Texas, Verenigde Staten

Dag 19 : San Antonio

We gingen later slapen dan normaal gisteren. De serie was spannend dus nog even afgekeken. Rond half acht worden we pas wakker. Dit hotel heeft weer ontbijt en het is best uitgebreid. Ik pak een bagel met cream cheese en bak daarna nog wafels waar je verschillende toppings op kunt doen. Hmm lekker chocolate chips en rozijnen. Rob gaat voor toast met ei en worstjes en ook wafels met van alles erop.

IMG_6621IMG_6622

We pakken de auto en gaan deze ochtend een gedeelte van de San Antonio Missions National Historical park route doen. We starten bij mission San Jose. De gebouwen van de missions zijn gebouwd in de 18e eeuw door de Franciscaanse missionarissen. Spaanse missies waren geen kerken, maar gemeenschappen met de kerk als middelpunt. Meer info over deze missie : https://www-nps-gov.translate.goog/saan/planyourvisit/sanjose.htm?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=rq#:~:text=Start%20your%20visit%20of%20Mission,and%2011am%2C%20afternoon%20programming%20varies.

Wij bekijken de oude gebouwen, de kerk en de verblijven van de mensen die er gewoond hebben. Heel interessant en alles is goed bewaard gebleven.

IMG_6623IMG_6625IMG_6628IMG_6630IMG_6631IMG_6632IMG_6634

b8844c01-b127-40d9-afd0-8eab009c87c5

IMG_6639

De volgende missie is Mission Conceptión. Deze is een stuk kleiner dan San José. Ook hier bekijken we de kerk en de bijgebouwen. Trouwens de moderne technologie is ook in de kerk aanwezig. Donaties kunnen gewoon met de credit card gedaan worden. Even swipen en hop 15 dollar lichter. Meer info over deze mission : https://www.nps.gov/saan/planyourvisit/concepcion.htm

IMG_6640IMG_6641IMG_6643IMG_6644IMG_6645IMG_6646IMG_6647IMG_6650IMG_6651

Na ons bezoek lopen we het pelgrimscenter nog in. Hier zien we veel verschilde altaars voor Diá de Muertos (de dag van de doden) die op 1 en 2 november gevierd gaat worden door de Mexicaanse bevolking. Elke familie heeft z’n eigen altaar.

IMG_6652IMG_6653IMG_6654

Vanuit de mission Conceptión gaan we met de auto naar historic Market Square. We willen er maar even zijn dus hebben geen zin om ergens 5 dollar parkeergeld te betalen. We zetten hem in de garage bij de universiteit. We zien nergens een kaartjes automaat dus zal wel goed zijn.

We steken de straat over en lopen de Farmers Market in maar dit zijn vooral heel veel (mexicaanse) souvenir winkeltjes. Sommige dingen zijn wel leuk om te zien zoals de gekleurde katjes, de lama’s en natuurlijk de hoeden. Buiten is het ook leuk versiert met allemaal Mexicaanse vlaggetjes. Maar het heeft toch weinig met Amerika te maken vinden we.

IMG_6655IMG_6656IMG_6657IMG_6659IMG_6662IMG_6663IMG_6664

We gaan terug naar de parkeergarage en zien een bonnetje op de voorruit zitten. Een waarschuwing dat we op een vergunningsparkeerplaats staan. Het boete bedrag is 0 dollar. Rob checkt nog of we ergens wat gemist hebben of dat we alsnog een kaartje kunnen pakken maar vind niks. Nou jammer dan, we gaan er snel vandoor. Terug naar het hotel waar we de auto neerzetten en verder gaan met de benenwagen.

IMG_6665

Vanaf het hotel is het ongeveer 25 minuten lopen naar de Alamo. De bekendste missie van de stad. Ze zijn op dit moment bezig met de hele stad open te breken en overal zijn omleidingen. We komen onderweg langs het courthouse en de Torch of Friendship. Ook staan overal in de stad doodshoofden voor de dag van de doden.

IMG_6666IMG_6667IMG_6669

f2055e6c-679f-4db6-a285-eae338360e5b

Het is even zoeken maar we komen er wel. Na inderdaad 25 minuten lopen komen we aan bij de Alamo. We willen graag de kerk in maar daar moet je een kaartje voor halen bij het welcome center standje. Het is gratis. Hier staan trouwens twee stoere Alamo rangers waar ik wel even mee op de foto wil. Deze waren een stuk vriendelijker dan de agent van gisteren.

IMG_6671IMG_6672IMG_6674

80b064fd-0002-4eef-a7d3-315be21c5b88

We gaan de kerk in en hebben beide zoiets van is het dit. Na het moois van deze ochtend valt dit gewoon een beetje tegen. Terwijl het hier belachelijk druk is. We snappen de hype niet zo. Meer info over de Alamo : https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Slag_om_de_Alamo

IMG_6676

We steken de straat over en zien een mooi hoog gebouw waar nu het Emily Morgan hotel in gevestigd is. Het is gebouwd in 1924.

IMG_6679

We gaan verder de stad in op zoek naar de Riverwalk. We nemen de trap naar beneden en dan heb je een promenade langs de rivier. Langs de rivier zijn allemaal restaurantjes, winkeltjes en barretjes te vinden. Heel gezellig druk is het er.

IMG_6682IMG_6683IMG_6684IMG_6685IMG_6687

We nemen kaartjes voor een Go Rio boottocht. Ze kosten 15,50 dollar per persoon. Er zijn drie opstapplaatsen. De boottocht zelf duurt een half uurtje en de gids verteld je onderweg alles over de gebouwen en de omgeving die we zien. Super leuk om te doen al was het weer goed warm.

IMG_6688IMG_6689IMG_6691IMG_6692IMG_6693IMG_6694IMG_6696IMG_6698

We stappen na een half uur van de boot af en lopen via de riverwalk richting de San Fernando cathedral, de oudste kathedraal van Texas. Ook deze gaan we even van binnen bekijken.

IMG_6701IMG_67035bce0618-f34e-424b-bb47-a302d771418bIMG_6704

Dan lopen we terug naar het hotel. We hebben geen zin meer om in de hitte (lees 33 graden) te lopen en willen even rustig aan doen. We gaan later die avond wel terug naar de riverwalk om wat te eten en de lampjes te zien als het donker is.

We beginnen trek te krijgen. We zoeken op Google maps wat we in de buurt kunnen krijgen. Eten aan de riverwalk zelf was duur en tourist food volgens de local die we laatst gesproken hebben in big bend. We hebben eigenlijk wel zin in een pizza. Dicht bij ons hotel ligt een supermarkt, de H-E-B en die heeft een pizza corner waar ze verse pizza’s maken. We bestellen beide een 8” pizza, Rob uiteraard zonder kaas. We eten ze buiten in de schaduw lekker op. Er zit echt mega veeeeeel kaas op mijn pizza. Ze zijn erg lekker en voor mij genoeg. Terug in de kamer maken we de cheesecake burgemeester als toetje. Bohhh even uitbuiken.

IMG_6710IMG_6711

Als de zon onder begint te gaan lopen we nog eens terug naar het centrum. We willen de riverwalk eens met lampjes zien. We starten weer bij de kathedraal die nu mooi verlicht is. Dan lopen we de riverwalk op. We komen uit bij een boom waar honderden vogels met elkaar aan het kletsen zijn. Het is erg gezellig zo te horen.

IMG_6712IMG_6713

We gaan de straat weer op en lopen naar de Alamo die ook mooi verlicht is. We doen nog een klein stukje riverwalk waar het ontzettend druk is en je over de koppen kunt lopen. We vinden het snor. We gaan terug de straat op en lopen terug naar ons hotel. Genoeg stappen gezet vandaan. De teller staat op 17950 als we op de kamer zijn. Daar gaat direct de airco aan. Buiten is het nog vies klef met 28 graden en we plakken aan alle kanten. Tijd voor een douche.

IMG_6714IMG_6716IMG_6717IMG_6719IMG_6723IMG_6724IMG_6725IMG_6726

Morgen gaan we naar onze laatste bestemming. We gaan naar Galveston waar we nog tot maandag gaan relaxen aan het strand / zwembad. Ik heb eigenlijk niks meer in het roadbook staan voor de komende dagen. We zien wel wat we tegenkomen.