Dag 2 : Boston
30 mei 2025 - Braintree, Massachusetts, Verenigde Staten
Dag 2 : Boston
Eigenlijk was ik niet eens kapot moe gisteren maar rond half tien hebben we het licht uitgedaan. Na wat woelen toch in slaap gevallen. Om 1 uur had ik de slaap al uit voor m’n gevoel. Daarna om 3 uur weer wakker. Toen maar even de telefoon gepakt voor een rondje socials en doen we weer een poging tot slapen. Half 6 is het echt mooi geweest. Klaar voor vandaag.
Er wordt weer gefacetimed met mijn ouders (vaste prik op vakantie) en dan begeven we ons naar het ontbijt waar het om tien over zeven best al druk is. Het is wel uitgebreid en ze hebben zelfs verse jus. We zorgen voor een goede bodem en zijn klaar voor vertrek richting de stad. Op Google zien we dat het verkeer een ramp is dus ben bang dat we wel een drie kwartier tot een uur onderweg zijn. Normaal zou dit 20 minuten moeten zijn.
We rijden meteen de ochtend spits in als we de snelweg oprijden. Gelukkig is de HOV lane weer open. Dat scheelt echt wel. Vannacht heeft het geregend maar het is nu droog en we zien zelfs een flauw zonnetje. Top weer om een stad te verkennen. Ze hadden van de week echt heel slecht weer voorspelt voor vandaag.
Via spot Hero heb ik een parkeerplaats in de stad gereserveerd in een parkeergarage op Boylston street. We mogen 10 uur parkeren voor 19 euro. Ga daar in Nederland maar eens de stad voor in. Het werkt echt perfect met een qr code. We vinden een plekje op B3 en gaan de stad in.
We lopen Boston common park in en vanuit daar naar de Boston public garden, een groot stadspark met veel groen waar we vriendjes worden met een van de vele eekhoorntjes.
Het park staat vol met standbeelden. Eén daarvan is van Nancy Schön, een mama eend met haar pulletjes. De beeldjes zijn gebaseerd op een kinderverhaal van Robert McCloskey - Make way for ducklings.
We lopen nog een rondje door het park en zoeken dan het begin van de Boston freedom trail op. De Freedom Trail is een route van ongeveer 4 kilometer (2,5 mijl) waaraan verschillende historische gebouwen en landmarks verbonden zijn. In totaal zijn dit er 16 om precies te zijn.
Wij volgen vanuit Boston common de rode bakstenen lijn door de stad. Je hoeft dus alleen maar de stoep in de gaten te houden.
Vanuit het park zie we de eerste highlight al staan: Massachusetts State House. Sinds 1798 is dit het parlementsgebouw van de staat Massachusetts.
Een klein stukje verderop vind je de Park Street Church. Deze kerk stamt uit 1809 en was lange tijd het eerste wat zeelieden zagen als ze vanaf zee Boston naderden.
De volgende bezienswaardigheid van de trail is Granary Burying Ground, sinds 1660 de begraafplaats waar een aantal belangrijke Amerikanen liggen begraven.
Hierna wandel je door naar King’s Chapel, de eerste Anglicaanse kerk van Boston.
Een paar meter verderop staat de Boston Latin School. Opgericht in 1635 en daarmee de oudste openbare school van het land. In de tuin van de school staat een standbeeld van Benjamin Franklin, één van de Founding Fathers. Hij zat hier op school.
Nummer zeven op de route is de Old Corner Bookstore, het oudste winkelpand in de stad. Nu zit er een chipotle grill in.
Een paar straten verder staat het Old South Meeting House. Op 16 december 1773 gaf Samuel Adams in dit gebouw het startsein voor de Boston Tea Party, een boycot tegen Britse belasting op geïmporteerde goederen.
Het bekendste gebouw doemt hierna op: de Old State House. Hier zetelde het Britse koloniale bestuur.
Tegenover dit markante gebouw vond de Boston Massacre plaats. Het enige wat aan deze bloedige gebeurtenissen herinnert is een markering op de grond.
Ondertussen zien we ook nog mooie andere gebouwen in Boston
Dan zijn we aangekomen bij de elfde bezienswaardigheid, Faneuil Hall. Tegenwoordig dient het alleen nog als markthal, maar vroeger vonden op de eerste verdieping revolutionaire bijeenkomsten plaats. Het werd dan ook wel ’the home of free speech’ genoemd.
We hebben even een korte snack pauze op een schommel bank in een parkje voor we little Italy inlopen.
Daar vind je de Paul Revere House. Hier woonde tussen 1770 en 1800 zilversmid Paul Revere, die later zou uitgroeien tot bekendste patriot.
In de Old North Church startte in 1775 de Amerikaanse revolutie. Mede aangesticht door Paul Revere.
De veertiende stop is Copp’s Hill Burying Ground, de grootste koloniale begraafplaats van de stad.
Na deze bezienswaardigheid is het een eindje lopen naar de USS Constitution, het oudste nog steeds drijvende oorlogsschip. Hier nemen we ook een kijkje op het schip. Het is gaaf om te zien hoe ze vroeger op zo’n schip leefde.
Iets verderop ligt een fregat van de marine. Hier mogen we ook een kijkje op gaan kijken en in verschillende ruimtes kijken. Ook dit is interessant en natuurlijk een stuk meer in het heden.
De laatste attractie van de freedom trail is een letterlijk hoogtepunt. We gaan naar Bunker Hill Monument. Na een praatje met de ranger besluiten we toch maar de 294 treden op te klimmen naar de top. Hijg hijg, waar was m’n conditie ook alweer heen? Met wat kleine pauzes redden we het tot de top. Hier heb je een waanzinnig uitzicht. We moeten even bijkomen als we beneden zijn. We hebben allebei last van pudding benen.
He jakkes het begint te miezeren dus schuilen we even. Gelukkig duurt het niet lang en lopen we vanuit Bunker Hill naar het dichtstbijzijnde Boston blue bike station. We hebben dan ruim 9 kilometer gelopen en gaan de benenwagen verruilen voor de fiets.
Het fietst alleen voor geen meter. Het is ouderwets trappen helaas en het gaat niet echt top. Er zitten wel versnellingen op maar nog heb je het idee dat je niet vooruit komt.
We fietsen naar Harvard university want we willen graag daar eens een kijkje nemen op de campus. Helaas voor ons zijn er vandaag ceremonies voor de geslaagden dus komen we het terrein niet op. Balen.
We stappen weer op de fiets en trappen ons murf naar Fenway park, het baseball stadion van de Red Sox.
Het is al na de middag als we daar aankomen en we hebben trek. We halen twee hotdogs bij een standje en wat drinken.
Als de innerlijke mens weer tevreden is gaan we door. We willen nog naar Cheers, het beroemde tv café waar iedereen je naam kent. We dokken de fietsen even snel want we mogen maar 2 uur fietsen en we zaten al op bijna 2 uur en pakken ze dan weer opnieuw. Dan zigzaggen we door het verkeer richting Beacon street. We dokken de fiets weer en lopen het laatste stukje naar het café. Als je het trappetje afgaat kom je in een pub terecht waar het poepie druk is.
Binnen in de gift shop is een replica bar van de serie en een condoleance boek voor de laatst overleden acteur George wendt die Norm speelde in de serie. Oh by the way toch ruim 15 kilometer gefietst op dat kloemel.
We lopen de Boston public garden weer in en ploffen op een bankje waar we binnen no time twee eekhoorntjes bij ons hebben zitten. Eén sprong zelfs op schoot.
We hebben het langzaam gezien en gaan terug naar de auto. Het is even manoeuvreren door de stad want het is druk maar alles gaat gelukkig goed. Via de HOV lane gaan we terug naar het hotel. Op de snelweg is het weer waanzinnig druk. 4 rijen dik auto’s en file. In de lobby pak ik een grote beker warm water mee voor de thee. Op de kamer begin ik aan het verslag en de foto’s uit te zoeken.
Vandaag hoeven we niet na te denken waar we willen eten. We gaan naar de cheesecake factory die in de buurt ligt. Ik ga voor een grilled chicken sandwich en rob voor de bang bang chicken and shrimp met rijst. Het duurt even voor alles komt. Het smaakt gelukkig wel al was Rob z’n eten la la warm. We pakken nog een cookie dough lover cheesecake mee en gaan terug naar het hotel.
We spelen nog een potje skipbo en ik ga er met de winst vandoor. Tijd om lekker warm te douchen. Morgen gaat de reis naar de kust van Rhode island en Hartford, de hoofdstad van de staat Connecticut en natuurlijk alles wat we tussendoor nog tegenkomen. Tot morgen !!
Jos:30 mei 2025Mooi dat het weer mee viel. Boston super leuke stad.
Ria. Pecht. Imanse:30 mei 2025Geweldig wat jullie doen
Arianne van Bilsen:30 mei 2025Haha ja die toren op het laatst die hakt er wel even in 😂 een prima eerste dag .